Tung-Sol 6550 Matched

Artikelnummer: TF-1017
 
Levertijden
10+ stuks voorradig
Status:
10+ stuks voorradig
€ 39,75
Tung-Sol

Snelle levering! Voor 16:00 uur besteld en indien voorradig dezelfde dag verstuurd! *

Vragen of product niet gevonden? Neem contact met ons op

Gratis verzending bij bestellingen van 50 euro in Nederland.Productbeschrijving

Details

De nieuwste Russische buizen komen van Tung Sol. Exacte replica's van de
Tung Sol buizen uit lang vervlogen tijden. Alles wat je van een NOS buis verwacht,
voor 1/3 van de prijs!

Prijs per stuk

Bij afname van 2 of meer buizen worden deze gematched geleverd!

Zelf de bias/ruststroom afstellen? Biasadapter bestellen!

Beoordelen

Klantenreviews (10)

Zeer goede 6550 Review door Goodtube
Prijs
Service
Kwaliteit
Deze buizen heb ik nu al meerdere keren aangeschaft. Ze zijn gewoon erg goed. Wat dat betreft mis ik de dat andere merk, Winged C, niet, hoewel ik de productiestop in St. Petersburg betreur.

Waardig alternatief van Tung Sol en ik denk dat dit de beste 6550 buizen zijn die je op dit moment kunt kopen.
De prijs is vergeleken met KT88 's interessant hoewel het wel steeds duurder lijkt te worden. En misschien wordt handel met Rusland in de nabije toekomst moeilijker.

Correct afgesteld zowel op bias als op balans (via de fasedraaier) is dit een zeer goed klinkende buis zonder bijgeluiden. Levensduur is ook goed. (Geplaatst op 29-07-2014)
Mooi verhouding prijs-kwaliteitReview door Bronco
Kwaliteit
Prijs
Service
Tung Sol is een van de vele merken van Mike Matthews New Sensor Corporation (NSC). Naast Tung Sol voert NSC ook de merken Electro Harmonix, Sovtek, Svetlana en Genalex Gold Lion. Overigens Svetlana met de ‘Winged C’ logo betreft een ander bedrijf en dus een andere buis. Maar dat terzijde.

Velen twijfelen over er onderlinge verschillen zijn tussen de merken aangezien ze in dezelfde fabriek worden gemaakt. Op zich een terechte vraag want wanneer ik de Genalex Gold Lion KT88 op het oog vergelijk met de Tung Sol 6550 buis zie ik bijv. de mica plaatjes, de grootte van de anode, de getter(s) en getter vlekken gelijk aan elkaar zijn. Hetgeen wel meteen opvalt, is dat de ‘steun stangen’ (support rods) verschillen. De support rods geven de buizen robuustheid. De Genalex heeft 4 stangen en de Tung Sol 2. Ook de grootte van het glas verschilt. De Genalex heeft een grotere behuizing (glas). De buisonderdelen staan compleet los van het glas om microfonie te verminderen. Afgezien van de bovenste support plaat uiteraard. De Tung Sol heeft een kleinere behuizing en de mica plaatjes zitten tegen het glas en houden de buisonderdelen op zijn plaats. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat de Tung Sol 2 support rods heeft.

Afijn, de meeste verschillen zouden zitten in de gebruikte materialen voor de kathode en roosters.
En tevens de reden van de prijsverschillen tussen de merken. Voor het blote oog is dat niet zichtbaar.
Echter in het geluid en/of klank moet dit waarneembaar zijn. Ik heb meerdere merken KT88/6550 buizen gehad en de Gold Lion is een mooi klinkende buis met een dynamisch (vol en krachtig) karakter. Het laag is loopt diep door en is wat nadrukkelijk aanwezig. Het hoog is sprankelend en lekker fris. Wanneer je een set hebt die wat ‘enthousiast’ is in het hoog kan het teveel van het goede worden. Het middengebied is ronduit goed. Plaatsing, diepte etc. komt goed tot zijn recht.

De Tung Sol heeft, naar mijn idee, een evenwichtiger karakter. Het laag loopt ietwat minder ver door en is daardoor minder nadrukkelijk aanwezig. Terwijl detaillering e.d. evengoed is als de Gold lion. Het hoog is minder dynamisch dan de Gold Lion. Echter, ik vind dat een pluspunt want het hoog van de Gold Lion is soms vermoeiend om naar te luisteren. In het middengebied doet de Tung Sol niet onder voor de Gold Lion. Ik kan hier weinig verschillen in ontdekken! Naar mijn mening is de Tung Sol een neutraler, dus evenwichtiger klinkende buis dan de Gold Lion. Het ligt aan wat je nastreeft. Beide merken hebben duidelijk hoorbare verschillen. Voor nu prefereer ik de Tung Sol boven de Gold Lion. De prijs-kwaliteit vind ik zeer goed.
(Geplaatst op 02-06-2014)
Toch verrast!Review door Bart van Geyt
Prijs
Service
Kwaliteit
Mijn kwartet 6550 kwam in een enorme doos vol schuimpjes aan: bijzonder goed beschermd! Ik heb helaas niet veel vergelijkingsmateriaal voor een beoordeling. Wat wel jammer was dat van één buis de bias maar bleef "weglopen" wat in een roodgloeiende anode eindigde, ik bestel maar een nieuwe..

aanvulling:
Een paar maanden geleden heb ik mijn ervaringen met de Tung-Sol 6550 ingevuld. Ik was niet zo tevreden omdat er eentje op hol was geslagen. Ondertussen ben ik er achter gekomen dat een roosterlekweerstand van 220K ver boven de opgegeven maximale 50K zit. M.a.w. het ligt op zich niet aan die buis, dus mag die recensie van mij weggehaald worden. Al hoor ik wel geluiden van "vroeger konden ze dat gewoon aan.." maar das weer een ander verhaal.

Vriendelijke groet! (Geplaatst op 25-04-2012)
wat een dijk van een sound!!Review door jop koenegracht
Prijs
Service
Kwaliteit
ik heb een setje tung sol\'s besteld laatst.
ze zitten in mijn 2555 jubilee en ik ben echt zwaar onder de indruk, wat een dijk van een sound!!

bedankt voor het advies!!!


Jop (Geplaatst op 02-10-2010)
Kortom ik ben zeer tevredenReview door W.S. Ero
Prijs
Service
Kwaliteit
Na een lange periode met de standaard aanwezige Sovtek KT88 eindbuizen in mijn Unison Research Performance te hebben gespeeld, kreeg ik steeds meer de indruk dat het nog beter zou moeten kunnen. Toen ik vervolgens van de Nederlandse Unison Research importeur te horen kreeg dat ook UR zou gaan overstappen van de Sovtek KT88 naar Tung Sol 6550, besloot ik dat de tijd gekomen was voor verandering. Mede door de zeer scherpe prijs en eerder ondervonden snelle en goede service van Tone Factory, besloot ik de order hier te plaatsten. De Unison Research Performance is één van de grootste geïntegreerde buizenversterkers ter wereld en heeft een gewicht van een stevige 50 kg! Om in single ended een (stabiel) vermogen op te wekken van 2 x 40 Watt, gebruikt deze versterker maarliefst 6 KT88/6550 eindbuizen!

Ook al lijkt deze Tung Sol 6550 replica in eerste instantie veel op de Sovtek KT88 eindbuis. Als je beter kijkt zie je meteen al een hele berg verschillen. Dikker glas, andere inwendige constructie, veel hogere afwerkingsgraad en vooral erg fraai door het ontbreken van teksten en logo's op het glas. Al bij het uitpakken werd ik dus al enthousiast over deze buizen. Na het nog eens extra reinigen van de buispinnen met Audiotop vloeistof ruimden de Sovteks het veld voor de Tung Sols en na een kwartiertje opwarmen besloot ik dat het tijd was voor een eerste luisterindruk. Wauw, niet slecht voor een gloednieuwe buis! Het laag liep meteen nog dieper en drukvoller door tot de laagste frequenties, het midden sloot hier prachtig op aan met veel klankkleur, tonale rijkdom maar gelukkig niet te. Ook is het allemaal heel vloeiend en soepel. Het hoog tenslotte is mooi open en helder, laat alles horen maar ook weer met klankkleur. Opvallend is dat nu ineens te horen is dat de Sovtek een wat kaler klinkende buis zijn die ook standaard wat hardheid en versmering bevat. Iets wat de Tung Sol helemaal vreemd is. Wat heleboel eindbuizen niet zo goed doen is het weergeven van een 3D gelaagd ruimtebeeld. De Sovteks waren hier meester in en de Tung Sols gingen hier zelfs nog eens dunnetjes overheen. het gevolg was dat wanden wegvielen, een ruimtebeeld van soms wel 30 meter diep, breedte buiten de muren van de luisterruimte en alles op een correcte hoogte werd afgebeeld. Dynamiek en rust zijn ook erg goed en vooral heel natuurlijk. Deze buizen klinken heel schoon en naturel en het midden is qua luidheid goed in balans met de rest. Kortom ik ben zeer tevreden over zowel de scherpe prijs als de weergave van deze heel fraaie eindbuizen. Ben benieuwd of het nog verder al gaan verbeteren als ik er nog wat langer mee heb gespeeld. (Geplaatst op 18-09-2010)
Wat een lekker buisje!!Review door Fred Burgemeester
Prijs
Service
Kwaliteit
De Tungsol 6550 heb ik net afgeregeld en ben er voor het eerst mee aan het draaien.
Wat een lekker buisje!! Wat rustiger dan de meeste KT88 zonder 'overhang' in het laag.
Het knalt allemaal wat minder en laat stemmen lekker stralen. Helemaal te gek... (Geplaatst op 10-04-2009)
Het beste wat ik tot nu toe gehadReview door peter J Jansen
Prijs
Service
Kwaliteit
Deze buis is voor mij echt dé verassing! Het beste wat ik tot nu toe gehad heb uit de 6550/KT88 reeks.
Zeer aangenaam midden. Hierdoor erg mooi in stemscheidingen. Dit gecombineerd met een erg diepe en strakke bas maakt deze buis voor mij echt een topper! (Geplaatst op 07-04-2009)
Ze klinken lekker smooth en strak, wat wil een mens nog meer?Review door Michel Roosendaal
Prijs
Service
Kwaliteit
Ik heb nu een gematched paartje in mijn gitaarversterker zitten. De eerste indrukken zijn super. Ik ben benieuwd of het nog beter wordt als de buizen nog wat meer uren gedraaid hebben. Maar da's dan alleen extra, niet noodzakelijk. Ze vervangen orignele GE 6550 buizen, ook niet de minste, en ze voldoen meer dan goed. Het fijne cleane kanaal met een randje dat ik met de GE's had blijft intact, maar mijn overdive kanaal geeft nu wel iets meer crunch als alles open gaat (tegen nu-metal aan). Desondanks is het nog steeds mogelijk om ook een vintage crunch sound te krijgen. Ze klinken lekker smooth en strak, wat wil een mens nog meer? :-)

Ow ja, nog bedankt voor allee info en prima, snelle service Tonefactory! (Geplaatst op 16-03-2009)
prima buisje dusReview door Sander Borst
Prijs
Service
Kwaliteit
Ik heb svetlana 6550 en Gold Lion KT88 gehad in mijn zelfbouw PPUL.

De Gold lions waren aan vervanging toe, ik kan met volle overtuiging zeggen dat de Tung Sol's een waardige vervanger zijn, zeker voor deze prijs.

Ik heb nog niets aan deze buizen kunnen ontdekken wat me niet bevalt. Het laag is strak en diep, het mid is transparant en rijk aan detail, het hoog is helder en aangenaam.
Plaatsing is goed, het stereobeeld is open, breed en diep.
Dan is er nog een prima dynamiek en veel rust.

prima buisje dus. (Geplaatst op 12-02-2009)
De hoogte van de buis is vergelijkbaar met de Svetlana 6550C. Review door Patrick Leegte
Prijs
Service
Kwaliteit
In mijn UL40-S2 buizenversterker van Vanderveen heb ik een jaartje gedraaid met Svetlana 6550C buizen. Het gevoel bekroop me dat ik wat begon te missen. De voorversterkerbuizen had ik al eens vervangen en ik dacht nu aan andere eindbuizen. Ach, en dan moet je eigenlijk ook gewoon een ander type gebruiken. Veel gespeurd in de fora naar de diverse kritieken op bepaalde merken buizen. De Tung Sol 6550 buis is opnieuw uitgebracht en ik vind het uiterlijk van deze buis erg mooi. En mijn gevoel was dat ie dan ook wel heel anders zou klinken dan mijn Svetlana's.
Vandaag de buizen ontvangen, in de versterker geprikt en spelen maar. Nou dat gaat goed! De verschillen zijn niet werelds, en zitten vooral in de details. Een oude buis door een nieuwe vervangen levert immers altijd veranderingen op. Maar ik kan zeggen dat deze buis veel belovend is. Ik heb weer een iets strakker laag en iets sprankelend meer hoog terug. Niet een wereld van verschil maar toch. Mijn oude buizen waren denk ik nog niet helemaal af, want goed ingestelde eindbuizen kunnen lang mee gaan.
Maar ik laat de Tung Sol 6550 er nu mooi in zitten. Even de bias afgesteld en genieten maar. Ben benieuwd wat het effect is over 100 uur, als deze buizen ongeveer zijn ingespeeld. Voor zover dat tegenwoordig eigenlijk nodig is.
Trouwens: deze buizen starten ook mooier als de hoogspanning wordt ingeschakeld. Ik krijg lang niet zo'n grote plop op de speakers als met de vorige buizen (de versterker is voorzien van een stand by schakeling)
Ook heb ik de indruk dat dankzij het flesvormige glas, de warmteproductie iets minder is. Of dat komt omdat deze buis wellicht iets meer vermogen zou kunnen leveren maar dat zeker niet doet want aan de spanningen / stromen is verder niets veranderd in de versterker. Wellicht draait deze buis iets meer op zijn sloffen zodat er iets minder warmte productie is. Maar dat is nog niet met zekerheid vastgesteld.
De hoogte van de buis is vergelijkbaar met de Svetlana 6550C. Ik denk dat de Tung Sol zelfs nog een paar millimeter korter is. (Geplaatst op 14-02-2007)

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Tung-Sol 6550 Matched

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Service
Kwaliteit

Vragen over dit product

Questions on Tung-Sol 6550 Matched

Er zijn nog geen vragen gesteld over dit product

Uw vraag over dit product

Eigen tags

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Verzending en Betaling

Gratis verzending

Gratis verzending is mogelijk bij orders vanaf € 50 voor Nederland. Deze verzending gebeurt onder dezelfde voorwaarden als die van GLS Verzekerd Pakket. Bevat uw bestelling producten die niet voldoende op voorraad zijn maar uw wilt toch alvast het leverbare deel ontvangen? Kies dan voor de optie Bestelling direct versturen en de artikelen die niet voorradig zijn nasturen als deze beschikbaar zijn.

GLS Verzekerd Pakket

Korte looptijd, slechts 1 (werk)dag. Handtekening voor ontvangst en uw pakket is verzekerd. Geen bezorging op zaterdag. Het pakket wordt 1 keer aangeboden en mag bij uw buren worden afgeleverd indien u niet thuis bent. Mocht uw pakket niet bezorgd kunnen worden dan wordt deze afgeleverd bij de dichtstbijzijnde GLS Pakketshop of u kan een nieuwe poging doorgeven. GLS stuurt u dan een mailbericht.

Wilt u liever dat uw pakket rechtstreeks naar een GLS Pakketshop wordt gestuurd? Dan kunt dat aangeven als uw bestelling is verstuurd. U ontvangt van GLS een mail met daarin de trackingcode en een link voor FlexDelivery. Klik op de link en u krijgt dan een aantal mogelijkheden voor het afleveren bij de dichtstbijzijnde GLS Pakketshop.

Klik hier voor de GLS Pakketshop

Tarieven:
Nederland - € 5,95
België - € 7,25
Duitsland - € 7.25

Afhalen op afspraak

Afhalen op afspraak is mogelijk op dinsdag tm vrijdag vanaf 13:00 tot 17:00 en zaterdag op afspraak. Is uw order compleet dan sturen wij u een bericht. U kunt dan een tijdstip aan ons doorgeven wanneer u wenst uw bestelling af te halen. Pinbetaling is mogelijk.

Toevoegen aan nog niet verstuurde bestelling

U heeft al een order bij ons geplaatst maar bent iets vergeten? Kies dan deze optie bij het afronden van uw order. Uw bespaart hiermee de verzendkosten van de tweede bestelling. Deze optie is ook mogelijk als u iets in backorder heeft staan. Dan wordt uw backorder samen met de nieuwe order verstuurd.

De klant is zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van zijn adresgegevens. Op aanvraag zijn natuurlijk ook andere verzendopties mogelijk.

Betaling

IDEAL en Bancontact

Betaling met iDeal met uw eigen bank.

Paypal en Creditcard

Voor betalingen met creditcard via PayPall

Bankoverschrijving

Kies deze betaalmethode als u wilt betalen via een overschrijving bij uw bank.