Matching

Een groot voordeel van voorversterkerbuizen is dat ze niet ingemeten hoeven te worden. Simpel gezegd oude buis eruit, nieuwe erin en gaan met die amp! Verder hoef je niets af te stellen. In verreweg de meeste gevallen is het zo dat voorversterkerbuizen ook niet gematcht hoeven te zijn. Dit in tegenstelling tot eindbuizen die vrijwel altijd wèl gematcht moeten zijn. Dit soort buizen wordt in de regel in een Class A schakeling serieel gebruikt. In gewoon Nederlands houdt dat in dat het signaal vanuit de eerste trap de 2e trap ingaat en dan naar de 3e trap enz. Hierdoor is niet van belang dat je gematchte buizen gebruikt.

V1

De V1 is de eerste versterkingstrap in je versterker. Hier vindt tevens de meeste versterking plaats. Van je gitaarkabel gaat het (zwakke) signaal de versterker in. Het signaal van gitaar naar versterker, wordt nogal beïnvloed door alles wat eromheen hangt. Denk maar eens aan pickups, effectapparatuur, kabels enz. Soms hele spaghetti schakelingen. Dit geheel is nogal gevoelig voor ongewenste zaken als ruis en brom. Daarom is het raadzaam op de V1 positie een speciaal geselecteerde buis in te zetten. Simpel gezegd hoe meer eigen ruis de buis in V1 heeft, hoe meer ruis je in je geluid hebt. Vooral voor high gain amps is dit een absolute must.

Balanced

Voor fasedraaiers en driverstages adviseren wij gebalanceerde versies. Dit zijn versies die voldoen aan dezelfde eisen die aan Audio buizen worden gesteld. Wat hier nog bijkomt, is dat de triodensystemen (nagenoeg) identiek zijn! Het ene triodensysteem van de voorversterkerbuis is verantwoordelijk voor de negatieve kant de andere voor de positieve van het signaal. Als je gebruik zou maken van een buis waarvan de triodensystemen sterk verschillen, wordt de eindtrap niet symmetrisch aangestuurd. Dit verhoogt de kans op ongewenste neveneffecten als een beroerd klinkende eindtrap en brom. Gezien het feit dat deze buizen verantwoordelijk zijn voor de aansturing van de eindtrap, maken zij dus een belangrijk deel van de versterker uit.

High Gain

Deze buizen zijn geselecteerd om hun beide triodes. Deze buizen hebben meer sustain en meer diepte en minimaal 20% meer power! Ideaal als meer uit je versterkers wil halen.